VLT

"Regeringen borde satsa mer på att förhindra självmord"
Nätverket Nollvision självmord anordnade igår en manifestation i Vasaparken för att belysa problemen med självmord.
Nätverket genomför liknande ljusmanifestationer varje söndag på olika platser i landet. Man tänder en marschall per person som det senare året begått självmord. Under kvällen tändes 29 ljus, ett för varje person som för i självmord varje vecka i Sverige. Årligen tar mellan 1100 (enligt socialstyrelsen) och 1500 (enligt SCB) svenskar sina egna liv. De senaste 40 åren har allt färre personer begått självmord, även om det de senaste åren ökat något igen, främst bland unga kvinnor mellan 15 och 24 år. Procentuellt sker dock flest antal självmord annars bland män som är 85 år och äldre.
- Vi vill med den här manifestationen få människor att få upp ögonen för problemen samt visa för regeringen att de borde satsa mer på att förhindra självmord, säger arrangören Denise Hinkelman från Hallstahammar.

För livet. Denise Hinkelman har personlig erfarenhet av att en närstående tagit sitt liv. Hennes flickvän gjorde det för fem månader sedan. Denise är också den som startat nätverket Nollvision självmords ljusmanifestationer i Västerås. Marschallerna hon tände bildade ordet liv. "Vi ska samlas varje söndag klockan sju här i Vasaparken och hoppas att vi framöver ska kunna ha 1500 marschaller tända samtidigt i städer runt om i Sverige", säger hon.Kommentarer
Postat av: B-O Gavne, Västerås

JA VISST, VLT (Vestmanlands Läns Tidning i Västerås) publicerar i dag en nyhet om att, i går tände Nätverket Nollvision självmord, ljus i Vasaparken (i Västerås) som en manifestation för att belysa problemen med självmord.

-Å SEN DÅ??? Vad är "Nätverket Nollvision självmord" för någonting? ..var finns de??? Jo, jag har hittat t.ex. denna bloggsidan, men vem/vad är Denise Hinkelman?? Mer än att hon bor i Hallsta.-Småttingar!! Ta inte i sådant här -mycket allvarligt- när ni uppenbart inte förstår förhållandena. Och VLT!! är ju en av de källor som driver människor till självmord. Till exempel kommer VLT, inte att publicera någon min kommentar till deras nyhetsartikel.

Klarar ni inte av ett självmord, sök psykiatriker hjälp. -Men pilla inte med VLT!!

2010-12-27 @ 22:56:20
Postat av: carola

hittat hit via fb, ska kika igenom din blogg nu.

Har en dotter som försökte ta livet av sig för 7 år sedan.

Har haft några jobbiga år.

kram

2010-12-28 @ 15:40:40
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Postat av: Peter Dorch

Jag rekommenderar ALLA att titta in på sidan 1500liv.se / 1500 marschaller.se - VI TILLSAMMANS ARBETAR HÅRT för en NOLLVISION mot självmord! Tack Denise för att DU hade modet att starta i Västerås!

Någon måste ju jobba för ett BÄTTRE SVERIGE!

<3 Peter Dorch

2011-01-03 @ 01:08:53
URL: http://www.1500liv.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: