Godmorgon ♡

Godmorgon vänner! Myser framför Barnkanalen jag och Kaylie. Eller nej, nu ljög jag, Kaylie yrar runt som den virvelvind hon är och jag försöker vakna till i soffan. Hon har verkligen dragit i allt denna morgon, både saker hon får och inte får dra i. Damen testar alla gränser som finns just nu och säger man "ajaj" eller "nej Kaylie, inte så" drar hon till med ett högt skrik först följt av några tårar.
Hennes känslor accepteras hos oss, det är helt okej att vara både ledsen, arg och förtvivlad samtidigt som vi väljer våra strider med henne för att få bort "onödigt" gnäll som ibland uppstår.
Ja, ni med barn vet ju vad jag pratar om.

Igår tog vi bort nattvällingen och imorse blev det ingen välling heller.
Den på morgonen vill jag ta bort pga att när det är dags för förskola ska hon äta ordentlig frukost antingen hemma eller på förskolan för att orka med dagen. Äter hon välling petar hon mest i frukosten och det känns inte alls optimalt. Idag åt hon en halv smörgås och en hel skål med fil och flingor, heja Kaylie!
Nattvällingen tas bort av fler anledningar. Dels hennes tänder- hon får den efter tandborstningen.
Snabba kolhydrater- hon får en kick efter hon ätit vällingen på kvällen. Det är en mysig stund för henne och hon slappnar av när hon äter den men direkt efteråt är det som att vi precis stoppat i henne socker! 😳
Ännu en anledning är just maten. Vad signalerar vi ut till henne genom att ge henne något att äta nästan direkt efter hon ätit kvällsmat? Att man får och ska äta även när man inte är hungrig? Att man kan skippa och äta när man ska för att det kommer något annat sen? Ja, det känns lite splittrat...hon behöver den inte mer än för en mysig stund och det kan hon få ändå.

Det har fungerat bra i alla fall, 1h och 10min tog det igår för henne att somna och det är ju inte farligt alls!
Vi kör vidare och hoppas det går bra!
Nu ska jag pussa lite på henne innan vi väcker mamma T ♡Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: