Mamma-hysteri!

6 kommentarer

Japp, nu är jag ganska säker på att jag kommer trampa någon eller några på tårna och därför vill jag först och främst lyfta erat fina och underbara engagemang, er ork och ert tålamod.
Det jag har på hjärtat just nu är denna hysteri kring föräldrarna i december-månad med julkalender till våra barn. Det ska inte bara vara små saker man kan slå in utan nu handlar hälften av det att slå in de så fint som möjligt, gärna med fiffiga små påsar. Det ska så klart vara finare än vad de andra insta-mammorna lagt upp och innehållet ska vara så bra som möjligt.

Kaylie fick sig en chokladkalender utav oss. Tanken var att göra någon sorts av paket-kalender men jag gav det en shoppingrunda innan jag insåg att det inte kommer gå. Jag hittade en enda grej och kom över tanken på att jag lär henne att inte nöja sig med något litet. Jag vill att mitt barn ska glädjas över små saker, en enkel sak som en bit choklad på morgonen. Hade jag gjort en paketkalender hade hon blivit överlycklig av de små sakerna i paketen men det känns som att ju äldre hon blir desto mer förväntar hon sig och för att inte tala om julafton då.

24 små paket, en varje dag, innan hon ska få julklappar på julafton - där faktiskt julklapparna är i fokus hos många barn. Inte bara blir det fruktansvärt dyrt med en egengjord paketkalender så handlar det om mycket tid att hitta de små sakerna man ska slå in, stress, åh nej nu måste jag hitta något till lucka 18..ja, ni förstår.

 

Jag älskar alla fina egengjorda, kreativa och fina paketkalender jag ser i mitt instagram-flöde men finns det inget tak för något längre? Jag blir bara så himla matt....

 
 
1 Anonym:

skriven

Så jävla sant

2 Johanna :

skriven

Kunde inte sagt det bättre själv!!

3 Karin:

skriven

Woooow mitt i prick

4 Anonym:

skriven

Tyvärr så e det väl så med Allt nu för tiden, alla ska vara bättre än den andra men sen när har det funkat att köpa kärlek

5 M:

skriven

Så sanna ord. Jag har heller aldrig kommit längre än till en chokladkalender åt ungarna. Men jag såg nån som hade gjort en kalender med återvinning. Dvs hon hade plockat ihop gamla leksaker som redan fanns i hemmet och böcker och filmer. Och ungarna var nöjda med det. Det blev mer som en umgås-tillsammans-kalender. I dagens stressade klimat så kanske ungarna uppskattar det mer. Att få en kalender som lovar tid med mamma och/eller pappa.

6 Arletta Ellington:

skriven

Att kunna njuta av det lilla och det enkla - det är en konst. Den konsten lär du ut nu till ditt barn och till oss. Det behövs.

Svar: Tack för din fina kommentar 💜
Denise Hinkelman