Ni måste skämta!?

4 kommentarer

Jag ser ofta bilder som dessa;

...och undrar såklart om ni skojar med mig eller är vårat barn väldigt skön att ha och göra med?
För att ta det här med sömnen... Jag vaknar ut utvilad på morgonen 8 av 10 gånger, oftast är jag trött av jobbet och inte av sömnbrist. Jag kan minnas tre nätter i Kaylies liv som hon varit vaken på natten annars sover hon sina 12+ timmar varenda natt.

Dricka kaffe när det är nybryggt, varmt och i lugn och ro?
Ja- varenda gång. Däremot är allt relativt och alla kanske inte tycker lugn och ro är att sitta i Kaylies rum och se på medan hon leker och dricka kaffe samtidigt men det gör jag. Vad mer kan JAG begära som mamma om jag vill dricka kaffe mitt på dagen när barnet är vaket?

Nu har vi(tack och lov??) bara Kaylie och självklart blir det väldigt mer komplicerat med två. Det är ingen lätt match att ta ensam med allt vad som ska hinnas med.

Jag är fel människa att ens skriva om detta egentligen för Kaylie är en...ja hon är nog inget barn, hon är något annat.

Hon vaknar alltid efter halv åtta på morgonen, ska tilläggas då att hon alltid sover hela nätter.
Hon får en ny blöja och nöjer sig att lägga sig på soffan med en filt framför Barnkanalen medan jag både dricker mitt kaffe varmt samt sminkar mig och gör mig i ordning. "Nöja sig" lät fel, hon njuter, hon vill inget annat.
Hon brukar inte vara hungrig direkt på morgonen men jag erbjuder henne alltid frukost direkt på morgonen, om inte äter vi tillsammans när jag är färdig.
Jag gör ett tappert försök att starta en rolig och pedagogisk lek i hennes rum efteråt varpå hon är med i tio minuter sen lägger hon sig i soffan igen på egen begäran.
Öh, okej. Jag passar på att laga lunch, tvätta, städa, bädda rent, skura toaletten, byta gardiner kanske, damma av....ja det som faller mig i smaken - eller så tar jag mig en ny varm kopp kaffe.
När hon legat där en halvtimme stänger jag av tvn och tvingar henne till något annat för en liten tv-människa ska hon INTE bli. Hon är gärna det och eftersom hon blev rädd för ett tag sen för en docka i hennes rum har vi inte tvingat in henne till sitt rum. Hon var alltså livrädd för den dockan och vågade inte leka i sitt rum varken med eller utan oss därinne. Vi leker, går ut eller hittar på något med vänner innan det är tid för lunch och vila. Hon somnar på en sekund, sover i ungefär två timmar- jag gör allt som jag skrev ovan om något faller mig i smaken annars lägger jag benen på bordet och vilar.
Efter lunch öser vi järnet och leker, målar, träffar kompisar, gör snöänglar, ja you name it och sen är det ju redan dags att käka middag. Den får jag/vi laga ifred för då brukar Kaylie alltid pyssla med pussel, rita teckningar eller annat, är vi två hemma leker ju den ena med Kaylie.
Mat, bad och sova. Repeat!

Kan ni inte berätta hur NI har det med era barn? Hinner ni med kaffe? Städning? Jag är såååå nyfiken!

 
1 Anonym:

skriven

Här har jag min tvååring hängandes i benen vad jag än ska göra....får aldrig den tiden och han är aldrig nöjd med att titta på tv. Vi leker i hans rum och då sitter han i mitt knä.....några minuter på toa själv hade varit en dröm

Svar: Oj..vad tufft 😓
Denise Hinkelman

2 Anonym:

skriven

Ta mig inte fel, jag älskar min son!
Men jag minns inte senast jag fick en hel natt oavbruten välbehövd sömn. Får han välja ska han (inte alla men väldigt många dagar) sitta runt benet eller bäras uppe i famnen så fort jag gör en antydan på att städa/jaga mat. Andra dagar ska han hjälpa till o då är han hur söt som helst.
Vad är varmt kaffe för något? Här är de hinka skollhett kaffe eller pina i dej kallt som gäller..

Men han har sina ljusa stunder, o där emellan är han den mysigaste som finns o hur man än vänder på det den bästa jag har o skulle aldrig byta honom mot något..

Men ditt barn låter som en dröm jämnfört med hur min kan vara när han periodar som värst

Svar: Man älskar sina barn oavsett hur dom är eller vilka perioder de är inne i ❤️ det låter väldigt jobbigt och jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för dig...hoppad du snart får uppleva den där goda koppen kaffe som är alldeles perfekt varm 😜
Denise Hinkelman

3 Lollo:

skriven

Nu är vår dotter 5 år men hon har alltid varit lätt. När hon var 3 veckor börja hon sova hela nätter utan o vakna. Jag dricker inte kaffe ;) men hinner med allt jag ska ändå. O de sista åren har hon inte velat leka så har hon hjälpt mig med tvätten eller vad jag nu gjort. Så har också väldigt sällan problem med tid till allt man måste :)

Svar: Vad härligt! 😊✨
Denise Hinkelman

4 Johanna :

skriven

Jag har tre barn, 4 år, 3 år, 7 månader. Jag hinner ned städning ich tvätt och oftast faktiskt en kopp kaffe oxå 😀 inte i min ensamhet så klart men o andra sidan så skaffade jag ju inte mina barn för att ha egentid! Mellanpojken sov knappt någonting fram tills han var två men jag hann med en del ändå, är lite vad man gör det till :) kan tycka det e skönt att gå på toa ifred när Patrik är hemma 😂 men skulle inte byta bort barnen mot nåt! Jag lägger ibland städningen åt sidan för att leka med barnen för då kan jag ta städningen efteråt när dem är nöjda med att mamma har lekt så dem sen kan leka lite på egen hand :) skulle jag inte hinna med allt så är det inte hela världen då tar jag det när dem har somnat runt 18 och sen har jag min egentid resten av kvällen 😍 kram (johanna med systerdottern med två mammor)

Svar: Åååhh alldeles perfekt och så ska det ju vara! ❤️ glad att det går runt för er så! Tack för din kommentar 😊
Denise Hinkelman