Ofrivillig barnlöshet

Mer lyckligt lottad än såhär kan jag inte vara.
Jag har en vacker fru som stått vid min sida i alla mina nedgångar, något jag själv är osäker på om jag skulle ha gjort och hade hon inte stöttat mig hade jag nog inte varit där jag är idag. Jag har en underbar dotter, en fantastiskt fin individ som är så duktig. Jag ogillar ordet "duktig" när det kommer till barn egentligen för det beror på hur du som person definierar ordet duktig.
Kaylie har blivit en väldigt självständig individ redan på sina snart två år. Lite för självständig ibland att jag vill krympa henne, ta ifrån henne vissa egenskaper och göra henne bebis igen. Lite för självständig och med mycket kunskap att till och med vi ibland glömmer bort att hon faktiskt bara är två år gammal.
 
 
 
Jag är så himla tacksam att vi fick chans att bli gravida. Jag tänker på alla personer som är ofrivilligt barnlösa och vilken tur vi alla har som bor i Sverige. Jag tänker på alla par som försöker i flera år att bli gravida, som finaste Linda Blom till exempel, jag blev så himla lycklig när jag såg att hon väntade ännu ett litet pyre som sedan föddes på exakt samma dag som hennes äldsta dotter Selma. De var på gång i processen med att få hjälp men lyckades tillslut på egen hand, vilken glädje.
Jag tänker på alla dom som lever ensamma. De personer som vill ha barn så gärna och som skulle vara fantastiska mammor eller pappor men som inte kan få barn, eller hjälp.
 
Jag tänker på oss. Att processen gick snabbt och att vi inom åtta månader blev gravida. DET är ju otroligt fantastiskt. Samtidigt så tänker jag på ett till barn.
Jag är så nöjd med tillvaron just nu att jag ifrågasätter ett till barn. Jag mådde så himla dåligt de första månaderna och jag är livrädd att behöva må så igen, då med en liten plus Kaylie. Äntligen mår jag ju bra, ska jag riskera att hamna där igen för ett litet knyte som jag sen kommer älska mer än något annat, såsom med Kaylie? Vi har gått igenom det en gång, vi klarade oss igenom det men vad säger att vi kommer göra det än en gång?
 
Vi har ett tag till att tänka på detta. Vi har ju faktiskt spermier sparade från samma donator som vi fick Kaylie från vilket bara det är helt fantastiskt. Vi behöver ju inte bestämma oss på en månad direkt däremot har jag alltid haft ett enormt bebissug men det är nog kopplat till just mitt mående efter förlossningen.
Jag tror att jag så länge velat ha en till bebis för att ta igen det jag förlorade med Kaylie och det är vidrigt egoistiskt och jag har äntligen släppt den tanken.
 
Svenska sjukvården är helt fantastisk när det kommer till ofrivilligt barnlösa familjer. Vi får så himla bra hjälp och vi som hamnade i Uppsala som är himmelriket för bebistillverkning var ju underbart.
 
Vi vill ha ett till barn, det är något som är bestämt, när det blir har vi däremot inte bestämt. Vi hade en tanke men den har vi släppt för vi njuter av tillvaron som det är och vi vill verkligen ta vara på tiden vi har med Kaylie så vi kan ge henne det hon behöver. Jag kan inte ens tänka tanken på att kunna ge henne all den tid hon får nu med en liten ammande i famnen om dagarna. Jag är rädd för ännu en depression nu när jag äntligen har kommit ur den och mår så som jag alltid velat må, jag vill inte känna så igen. Vi är livrädda för ännu en förlossning för jösses vad det gick snett för oss där.
Att skaffa barn är inget man bara gör och på ett sätt är jag väldigt glad att vi behöver få hjälp för att skaffa ett barn så det inte blir oplanerat och kaotiskt och lite panikslaget som det hade blivit ifall det hade skett utan planering.
 
Vår älskade lilla familj. Jag är så lycklig och tacksam.
 
 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Underbar läsning och ni är så kloka

Svar: Tack 😊
Denise Hinkelman

2016-12-30 @ 08:57:24
Postat av: T

Ja fy fan... man kan aldrig vara säker😓 Men vår trio är den bästa 😍😍jag älskar er !

Svar: Så sant älskling ♥️
Denise Hinkelman

2016-12-30 @ 09:11:26
Postat av: Anonym

Vad klok du är!

Svar: Haha, tack!
Denise Hinkelman

2016-12-30 @ 09:42:51
Postat av: Anonym

Kan inte T bära nästa barn ?

Svar: Hon vill inte och skulle hon göra det måste vi gå igenom ännu en process med väntetid och liknande. Det är dock inte problemet utan problemet är att hon aldrig skulle kunna tänka sig att bära ett barn, hon vill helt enkelt inte vara gravid 😊
Denise Hinkelman

2016-12-30 @ 09:48:08
Postat av: Anonym

Har dessa försök kostat er något eller är det något den svenska vården betalar? Jag är så himla o påläst..

Svar: Vi fick ett antal försök gratis, vill vi ha syskon kommer vi få betala allt själv för varje försök.
Denise Hinkelman

2016-12-30 @ 12:49:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: