Trötta fötter

Heeej godingar 👋🏻
Har precis kommit hem efter att ha hämtat Kaylie på förskolan efter jobbet. Skönt med en tidig dag mitt i veckan, varannan vecka. Både jag & Kaylie är helt slut, hon är ju inte på förskolan så ofta- en dag varannan vecka och tre dagar varannan vecka- så hon blir trött de dagar hon är där vilket är förståeligt. Idag hade de varit ute i skogen, så himla gulligt med smutsiga små gummistövlar i storlek 21.

Jag har också varit ute idag med jobbet, de flesta skolor har ju skoljogg en gång per termin och idag var det dags, fem kilometer skulle de gå eller springa och jag passade på att få min dagliga motion...plus lite till 😅 sammanlagt 1.2 mil har mina fötter promenerat idag och jag känner av det kan jag lova!

Vi har precis ätit mellanmål och nu andas Kaylie ut i soffan en stund, jag också med en kopp kaffe. Therese jobbar till ikväll så nu i eftermiddag ska jag och Kaylie tvätta lite och bara umgås, hon och jag ❤️

Tidig morgon

Godmorgon, vilket höstmörker som kommit på morgonen, fort, hinner inte med riktigt. Alldeles nyss var det ljust ute på morgnarna och kvällarna men nu är det becksvart. Klev upp alldeles för tidigt än vad jag behövde denna morgon, vet inte hur jag tänkte igårkväll när jag ställde klockan. En hel timme tidigare än vad som behövdes och det kommer jag förmodligen känna av ikväll när tröttheten smyger sig på...
Idag är det dags för kompetensutvecklingsdag för dem flesta förskolor och skolor här omkring och även för mitt jobb. Jag trodde jag skulle hålla koll på Kaylies förskola och liknande dagar men jag var virrigare än någonsin när jag kollade upp denna dag så igår, i panik, dubbelkollade jag och såg att hennes förskola har stängt och vi fick snabbt ordna så Therese kunde sluta tidigt för att vara hemma med henne.

Kaylie går inte en enda dag på förskolan denna vecka, barnen ska ju vara hemma med en förälder som är ledig och när Therese jobbar natt varannan vecka går Kaylie bara några timmar på förskolan en dag den veckan. Hon har ju inte gått så länge på förskola så vi kan inte säga om det fungerar för henne än. Självklart har vi henne gärna hemma så mycket vi kan- speciellt nu när allt händer samtidigt och meningar av ord börjar bildas- MEN jag skulle gärna ha henne där åtminstone två eller tre dagar per vecka för att få någon slags kontinuitet för henne, bygga upp en trygghet och för det sociala. Men nu är det som de är och vi gillar läget, speciellt när allt i hennes utveckling verkar hända samtidigt som jag skrev 🙏🏻

Hon har två mammor

Hej vänner! Och ovänner kanske jag ska skriva efter dagens kommentar?
Jag publicerade ett inlägg på Facebook och snapchat, samt skrev en text på instagram, där Kaylie mitt upp i en lek kallade mig för pappa. Hon har dem senaste dagarna sagt pappa till väldigt mycket. Vi har hört henne säga "pappa hej, pappa" och vi har inte alls tänkt att det varit något konstigt med det. Pappa är ett ganska enkelt ord och just nu kommer alla möjliga sorters ord. Frågar vi vart mamma är så pekar hon på både mig och Therese och hon är väl medveten om att hon har två mammor.

MEN så klart fick jag en kommentar på bloggen(det enda stället en kan vara anonym) där någon skrev om hur hon levde i misär för att Kaylie lever med två mammor och vill visa oss att hon behöver sin pappa 😏

Det här är ju faktum- Kaylie har ingen pappa, mer än så behöver jag egentligen inte skriva. Hon har två mammor och mår otroligt bra med det. Vi låter henne säga pappa om hon vill, vi försöker inte dölja ordet pappa eller definitionen av pappa, däremot säger vi öppet att hon har två mammor och en donator- för så är ju fallet.

Att någon ska behöva kommentera kring det känns så himla tråkigt. Att inte människor kan inse att världen kommit så mycket längre än så, vi lever inte som för 80 år sedan. Till och med Therese och mina morföräldrar förstår och accepterar, då tycker jag någonstans att andra också bör acceptera det. Jag kräver inte att alla ska förstå- för det kommer alltid finnas de som inte förstår och det är jag okej med- MEN acceptans är så viktigt oavsett vad det handlar om.

Kaylie har två mammor, punkt slut.