När mammahjärtat brister

Kommentera

Mammahjärtat brister flera gånger om dagen. Vad tufft det måste vara och vilken omställning för Kaylie med gips. Hon ramlar ner för soffan, kan inte klättra upp på sin matstol, måste ha hjälp av med skorna, jackan får hon inte heller av sig och mössan är omöjlig att få på själv för att inte prata om varje måltid 😞 att hon dessutom är i den perioden där hon kan allt själv och ska göra allt själv gör det inte lättare eftersom hon blir så fruktansvärt ledsen och frustrerad över att vi måste hjälpa henne.

Jag vill att, även med hennes gips, ska hon få testa allt hela tiden- även klättra upp på sin och andra stolar. Anledningen till det är för att jag inte vill hindra hennes motoriska utveckling. Jag skulle ljuga om jag sa att jag står på avstånd och ser när hon försöker- jag står alldeles bakom och fångar upp henne om hon skulle råka ramla så hon inte skadar sin hand ännu mer.
Det är så läskigt för hon slår med gipset och bankar i det utan någon som helst tendens till att få ont och då ser jag ingen anledning till att hindra henne från att få testa på och försöka.

Vi höll henne hemma denna vecka så handen skulle få vila men efter läkarens uttalande ska hon få gå på förskolan på tisdag. Nu kanske ni tänker "om hon nu behöver hjälp med så mycket varför ska hon då till förskolan?" Jo...för att hon behöver det, för att hon vill dit, för hennes utveckling och för det sociala samspelet.

Vi har henne gärna hemma, vi vill inte bara skicka iväg henne men allt talar för att hon kommer fixa förskolan lika bra som innan och eftersom hon inte har ont och går varje dag utan smärtlindring tycker vi det är rätt beslut att ha henne där för OJ vad hon fått ut mycket dem dagar hon varit där!
Skulle pedagogerna anse att hon inte orkar med en dag på förskolan kommer hon få vara hemma till gipset är borta för visst är vi medvetna om att det är skillnad på att vara hemma och att vara på förskolan.
Kaylie kommer gå i snitt tre dagar i veckan, ibland korta dagar och ibland lite längre dagar eftersom Therese jobbar både helger och nätter samt dagtid och då känns det okej, det blir liksom inte för mycket...


Nu ska vi kicka igång dagen med lite fotografering för nyheter från littleprimrose- såååå roligt! Ha en fin söndag!