Äckligaste i badrummet

3 kommentarer

1. Använder samma tandborste/glömmer rengöring
Det här med att inte byta ut tandborsten med jämna mellanrum känns för mig så himla äckligt. När du dessutom har varit sjuk samlas alla bakterier i tandborsten och du riskerar att bli smittad gång på gång.


2. Flera tandborstar i samma mugg
Nääää, så äckligt. Alla bakterier far omkring och nuddar varandra, har du dessutom muggen ståendes på handfatet kommer alla bakterier ifrån när du spolar toaletten på tandborstarna.
Har du lyft upp tandborstarna från muggen någon gång och tittat på vad som gömmer sig på botten? Gör det, du kommer aldrig någonsin låta det gå mer än två dagar utan rengöring av muggen.

 
3. Förvarar tvålen i en tvålkopp
Snälla säg att ni använder pumptvål!? Om det inte finns hål i koppen fungerar den precis som en sådan där cellkopp de har i labben där bakterierna får växa fritt. Detta eftersom det alltid kommer att vara vått där, vilket får bakterierna att föröka sig. Så jävla vidrigt. 


4. Missköter duschdraperiet
Gå direkt och dränk ditt duschdraperi i klorin och kör det i tvättmaskinen en gång. Mögelsporer är mikroskopiska, så kan du se att ditt duschdraperi börjat bli svart betyder det att du har miljoner eller miljarder sporer på den! Och då ska man veta att det krävs mycket små mängder sporer för att människor med allergi eller astma ska få problem. Smutsiga duschdraperier kan också lagra svamp och annat som kan orsaka infektioner, om draperiet kommer i kontakt med huden.

5. Torkar händerna i samma handduk
Eller ännu värre- torkar ansiktet med samma handduk som du torkar händerna på. Även om handdukar mestadels används efter att man har tvättat händerna är den fuktiga handduken en perfekt miljö för mögel och bakterier att växa i. Dessutom vet du inte var och hur de andra har använt handduken.
Ett enkelt tips är att köra en färgkod i badrummet, välj en egen färg för din handduk och låt resten av familjemedlemmarna göra detsamma.


Har ni fler vidriga grejer i badrummet att dela med er av? Kommentera och informera!

 
1 Anonym:

skriven

TACK! Fy vad vidrigt

2 Anonym:

skriven

TACK! Fy vad vidrigt

3 Anonym:

skriven

Har alltid tänkt på vad de är i muggen på botten. Bläääää