Cookies in a jar

Visst är det väl härligt med en enkel men fin present som du gjort själv?
Imorgon är det sista veckan på Kaylies avdelning med hennes fantastiska, trygga & duktiga pedagoger sen är det sommar, semester och därefter börjar hon på stora avdelningen. Det känns ledsamt att säga hejdå till den trygghet vi haft samtidigt som jag vet att hon kommer ha det minst lika bra efter sommaren.

Cookies in a jar:
2 dl vetemjöl blandas med 1.5 tsk bakpulver & 1 msk vaniljsocker.
Packa detta hårt i botten av en 0.75 l- burk.
0.5 dl strösocker packas över mjölet.
2 dl brunt farinsocker packas sedan ovanpå strösockret och sedan packar du 2 dl havregryn över.
Avsluta med din smaksättning, 2 dl.
Jag använde mig av chokladknappar och toppade med några smarties högst upp.Skriv en etikett med tillvägagångssätt och häng den på burken.
Till dessa kakor tillsättes 200 g mjukt smör samt ett ägg.
Allt arbetas ihop till en smidig deg som sedan får vila i kylskåpet i 1 h.
Degen rullas till 20-25 bollar och gräddas mitt i ugnen, 180 grader i 10-12 minuter.

Underbar söndag

Hallå! Vilken härlig respons från förra inlägget, ett viktigt ämne att lyftas. När tjejer kan gå hem i mörkret sent på kvällen utan att vara rädda DÅ är det något killarna kan skriva på sina studentlakan, innan dess är det inte ett okej skämt. Eller, aldrig, men ni förstår nog vad jag menar. Har haft en fantastisk förmiddag och den verkar bara bli bättre. En riktigt lat söndag.
Therese gick upp med Kaylie imorse när hon vaknade så jag fick sovmorgon. Någon gång runt tio hörde jag Kaylies röst genom fönstret från lekparken, somnade om ganska snabbt efter att jag lyssnat på hennes fina skratt.
Sovrumsdörren öppnades halv tolv(!!) och jag fick dricka kaffet i sängen och efter en stund skulle Kaylie sova middag, passade på att ligga kvar bredvid henne innan jag förflyttade mig till soffan.

Hör Kaylie i sängen nu vakna till liv, hon kommer nog strax ut hit och då ska vi ordna med presenter till hennes fantastiska pedagoger. Det känns bra men skrämmande att hon flyttar över till en av de stora avdelningarna efter semestern. När blev hon så stor!?


Sexistiska lakan på studenten

Studenterna är igång, vissa har redan tagit den och för några andra lever de blivande studenterna i dimman, i väntan på att få springa ut.

 
Jag tog studenten för fem år sen. Då försökte vår skola(och fler runt om) hålla koll på vad som hände. Ingen alkohol på flaket, lakanen som skulle hängas upp skulle bli godkända och liknande. Något som säkert rann ut i sanden eftersom vårt gymnasiet stängdes ner.
 
Nu ska tydligen våra dörrar ligga på rygg och det kommer göra ont.
Nu kommer jag säkerligen få en kommenterar om "det är ju bara pojkar som ska ta studenten!"..
 
Ja just det, det är ju bara killar...
 
 
 
 

Fittan i gruset ska vi också dra.

Stackars tjejer som både ska behöva utstå detta & förmodligen ovilligt behöva ha sex i ettan & tvåan OCH behöva dra fittan i gruset.
 
 
Pojkarna har ju inget annat att skriva på sina lakan förutom sexuella och förnedrande meningar om tjejer.
Det är INTE pojkarnas fel att det är såhär utan det är vuxnas uppfostran, samhället som skapat detta.

Hemskt. Mår illa bara av att titta på det. Hade jag haft en son som stolt varit på flaket där ett liknande lakan hängde hade jag avslutat hans studentfirande väldigt snabbt. 

 
Men det är ju som sagt, än en gång, bara killar som tar studenten. Eller hur?
 
 
 
Håller du med? Tryck på hjärtat här under! ♥️