Ge upp pengarna för ditt barn!!

En lätt mening att säga, att barnens hälsa är viktigast. Det är den ju, såklart, men när det sätts i jämförelse med den där lönen i slutet av månaden vet jag inte hur många som faktiskt kan stå fast vid vad dom sa.


VAB.
Försäkringskassans pengar. Ett hån oavsett vad du tjänar.
Vem ska vara hemma? Vem av föräldrarna har det mest lönsamma arbetet och vilket jobb skadas mest av att du stannar hemma?

Vi har alltid varit hemma mycket med Kaylie eftersom hon har feber minst varannan vecka. Hon är under utredning och har gjort otaliga undersökningar med allt från röntgen till ultraljud. Många nätter har spenderats på barnakuten. Alldeles för många.

Både jag och Therese är väldigt måna om Kaylies hälsa men också om hennes kompisar på förskolan, och pedagogerna- för vem ska ta hand om barnen om dom blir sjuka?
Vi har Kaylie hellre hemma en dag för mycket. Jag ogillar att lämna henne på förskolan ifall hon snorar, hostar eller har haft en dålig natt för det går bara ut över henne och de andra på förskolan.

En feberfri dag hemma betyder inte alltid bara just EN feberfri dag hemma. Lätt hänt att barnet är hängig fler dagar än den där feberfria dagen. Ditt barn ska ju orka!
Att klättra, springa och busa hemma efter en tids sjukdom är inte densamma som en dag på förskolan med konstant lek, inte en enda lugn stund, aldrig någonstans att smita undan resterande 15 barn.

Denna månad fick jag löjligt lite i lön. Dels för att jag bara jobbar 70% men också för att jag VABat sjukt mycket. Menar verkligen sjukt mycket.
I slutet av månaden ser jag det där nya bordet till mina nagelgeler inhandlas. De där nya sommarkläderna. Den där efterlängtade trippen med familjen någonstans.
I slutet av månaden ser jag att allt det vi tänkt inte ens går att fundera på, just för den där löjliga lönen. Samtidigt ser jag mitt samvete. Ett gott samvete för att jag inte skickade iväg min dotter halvkass till förskolan.

Vi tjänar alla mest på att hålla kvar vid orden att barnens hälsa är viktigast. Kanske inte pengamässigt men nog fan tjänar vi på det om vi ser på hälsan.

Jag förstår att vissa helt enkelt inte KAN, finns många olika faktorer. Jag förstår, men försök. Ett sjukt barn ska aldrig till förskolan.

Tänker på alla familjer som har småsyskon, bebisar, som får det svårt av att sitt större syskon drar med sig det ena och det andra hem från förskolan.
RS-virus är en helt vanlig förkylning i första hand. Det finns barn som dör av det. Värt att tänka på när barnet som igår hade feber och fortfarande är hängig får gå till förskolan.
Här handlar det inte om att döma föräldrar eller klanka ner på något sätt, här handlar det om barnens hälsa.Kommentarer
Postat av: Anonym

Så jävla rätt!

2017-05-22 @ 08:13:14
Postat av: Anonym

Helt rätt....hatar att se snoriga ungar som hostar sönder lungorna när jag lämnar mina tjejer på dagis

2017-05-22 @ 08:13:41
Postat av: Ellie

Det beror väl lite på hur man definierar snoriga barn. Själv ser jag inga problem med barn som är snoriga. Bara för att man är snorig betyder inte att man är sjuk och behöver vara hemma. Däremot ska barnet självklart vara hemma om allmäntillståndet är sämre och barnet är hängig eller får feber. Men lite snor tycker jag faktiskt inte gör så mycket. Man kan faktikst inte vara hemma med sina barn i förebyggande syfte för att det kanske möjligtvis kan komma lite snor under dagen.

2017-05-23 @ 14:11:21
URL: http://ellielindh.blogg.se
Postat av: Hanna

Hej! Ville bara berätta att du är med på denna lista: https://blogg.se/article/2017/may/mammabloggare.html

Den kommer att läggas upp på startsidan och Blogg.ses Facebooksida på mors dag (28 maj).

2017-05-23 @ 16:35:29
URL: http://hhhannahhhs.blogg.se
Postat av: Rebecka - snart mamma!

bra skrivet!!

2017-05-29 @ 13:50:18
URL: http://rebeckalindstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Skulle ni sluta ge kaylie så mycket paracetamol och sluta vara så nojiga skulle hon också må bättre

Svar: Enda gången hon får alvedon är när hon är påverkad av sin feber ifall den stiger över 40 grader så det antagandet kan du släppa direkt 😊
Denise Hinkelman

2017-06-03 @ 18:14:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: