AXKID REKID

Idag var det ett perfekt tillfälle att montera vår nya bilbarnstol, en Axkid Rekid, jag & Kaylie skulle följa med min storasyster till Västerås och eftersom Kaylie fortfarande använder bakåtvänd bilbarnstol monterade vi in denna i hennes bil.
Som alltid i bilen vid lunchtid somnar Kaylie och jag har aldrig sett henne sova så gott i bilen som hon gjorde idag. I vanliga fall åker hennes huvud fram men i denna stol satt hon upprätt under hela tiden tack vare det fyllda nackstödet.

 
 

Den här bilbarnstolen är utformad för säkert bakåtvänt åkande. Den är plusgodkänd(såååå viktigt!!) och passar för barn mellan 9-25 kilo. Den är otroligt enkel att montera, stödbenet är väldigt långt och det finns även förankringsband som spänner åt sig själva, väldigt smidigt. Det finns som sagt ett väldigt skönt nackstöd som fångar upp barnets huvud (se bilderna) och gör att bilresan blir skön att åka.
Axkid Rekid är godkänd i enlighet med ECE R44 rev 04 samt plusgodkänd.

Jag vill verkligen nå ut till så många som möjligt med att låta barnen åka med så lite kläder som möjligt. Bältena SKA sitta så nära barnets kropp som möjligt. Med dessa bilder vill jag visa hur stor skillnad det är, i första bilden sitter Kaylie med en tunn höstjacka och i bild nummer två sitter hon i endast tröja. Skillnaden är stor.

 
 

På vintern är det väldigt enkelt att linda in barnet i en filt och lägga över under bilresan istället för att spänna fast barnet fullt påklädd.

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tur hon inte ska ha någon jacka eller tjock tröja när hon sitter i den utan en otrolig tun tröja/Linné.Dock ser det ut som den är för liten och hon får inte plats bakåtvänd längre 😏

Svar: Stämmer inte, barn är så flexibla i benen så börja men är inga problem. Barn bör åka bakåtvänd fram tills 5-6 års ålder 😊
Denise Hinkelman

2017-09-17 @ 00:07:08
Postat av: Josefine

Tråkigt att det nästan bara är sponsrings inlägg när du väl skriver ett inlägg. Saknar din blogg och "vanliga" inlägg sååå himla mycket! Världens bästa blogg!

2017-09-17 @ 10:30:42
Postat av: Anonym

https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-pa-vagen/Sakerhet-i-bil/Barn-i-bil/ Dem rekommenderar upp till ca 4 år, beroende på barnets längd. I vissa fall behöver inte barnet heller ha fyllt 4 år utan kan vara 3 år om dem är långa.

2017-09-18 @ 10:34:32
Postat av: Anonym

Hoppas att det bara var ett exempel när hon hade tjock jackan på sig.ska enbart ha en tub tröj för att hon ska kunna sitta helt säkert.

Svar: Jag trodde det framkom tydligt att den bilden med jackan är ett dåligt exempel på hur barn INTE ska varq klädda i bilsäten. Alltså, andra bilden, med tröjan är korrekt och där syns även hur stor skillnad det är om barn åker med jacka eller inte.
Denise Hinkelman

2017-09-24 @ 06:34:31
Postat av: Anonym

Måste bara fråga - bältet ska vara så pass nära barnets kropp som möjligt? Det är ju vad du säger, det förstår jag men på den korrekta bilden - den där hon har tröjan på sig - så är ju inte bältet nära kroppen? Du kan ju få in din hand och mer därtill men det är alltså så det ska vara? Eller ska man spänna åt så det är ner tajt med enbart tröjan på? Lite förvirrande är det. Eller så är det bara jag som är trög haha. Mvh E

Svar: men oj, trodde verkligen jag var tydlig med att visa skillnad med just dessa två bilder. Bilden där hon sitter i tröja och jag kan få in min hand och mer därtill är just precis vad skillnaden är när barnet sitter med jacka i bil. Där syns alltså skillnaden mellan att ha jacka och inte 😌
Denise Hinkelman

2017-09-24 @ 14:11:30
Postat av: Anonym

Glimmade runt på internet och såg en länk med barn saker.kikade in på länken och läste att denna bilbarnstol inte är godkänd tyvärr.så skynda er och byt så det inte händer någon olycka!

Svar: Det stämmer inte. Axkid Rekid är godkänd enligt ECE R44/04, den är plustestad upp till 25kg, REACH-testad och godkänd samt fått utmärkelsen ”bra val” av Folksam.
Denise Hinkelman

2017-09-24 @ 21:23:10
Postat av: Anonym

Du akta er för att använda denna då den inte är godkänd som dem sagt. Så passa er för den så det inte händer något.

Svar: Det stämmer inte. Axkid Rekid är godkänd enligt ECE R44/04, den är plustestad upp till 25kg, REACH-testad och godkänd samt fått utmärkelsen ”bra val” av Folksam.
Denise Hinkelman

2017-09-25 @ 13:36:47
Postat av: Anonym

Du ska inte alltid tro på vad företag säger dem lurar bara i än en massa skit.skippa gratis sakerna för du blir sponsrad. Sponsrad är inte viktigare än sin familj. Tänk på det innan du tjänar pengar på sponsror nästa gång. Familjen går så klart alltid först

Svar: Vilken tråkig kommentar. Mitt barn skulle aldrig riskera att åka osäkert. Istället för att du irriterar dig över mina samarbeten så kanske du kan lägga energi på att själv informera alla föräldrar som helt ovetandes att det är sjukt viktigt med bakåtvänt åkande samt att bältet ska vara så tätt intill kroppen som möjligt. Jag blir inte lurad, jag ser ju säkra källor där det svart på vitt står att stolen är testad. Ta dig en titt och läs på om källkritik sen kan du kommentera där du skickar de länkar du sett där det står att bilbarnstolen INTE är testad. Ha en bra dag 😊
Denise Hinkelman

2017-09-26 @ 22:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: