Att sluta med napp

Hej på er!
Har jag berättat att Kaylie slutat med napp? Hon var till tandläkaren förra månaden och efter ett samtal med tandläkaren valde hon att lämna hennes nappar hos dem. Första natten gick relativt bra, det tog ungefär en timme innan hon somnade och sen dess har hon inte frågat en enda gång efter hennes napp. Att sluta med napp är en mardröm för de flesta, vi försökte att lämna napparna till jultomten i julas men då var Kaylie faktiskt inte redo.
Det finns många diskussioner huruvida napp är bra eller inte. Enligt en tandläkares perspektiv är det självklart inte bra då tänderna inte får den plats de behöver och skapar därför överbett.
För ett barn kan det självklart kännas vemodigt, deras käraste ägodel för det mesta. Faktum är att barnen växer psykologiskt av att lämna bort nappen, jag kunde nästan se hur stolt Kaylie var över sig själv. 
 
Tips när barnet ska sluta med napp-
 
Prata med barnet en stund innan ni vill att barnet ska sluta med napp, förklara varför nappen inte gynnar barnet.
Lämna bort napparna någonstans, det finns olika träd du kan hänga napparna i. Det går att lämna nappar på Kolmården och liknande ställen. Det blir konkret för det barn som ska sluta med nappen.
Var konsekvent. När nappen väl är lämnad är den borta - det går mycket lättare.
Betala med napparna kan vara en idé. Ta med alla nappar till leksaksaffären, barnet får välja ut en valfri leksak och betalar sedan med napparna.
 
 


Kommentarer
Postat av: Michelle

Jag ville bara ha napp när jag ville . Har jag fått höra . Fin liten tjej 💕

2018-04-04 @ 22:14:14
Postat av: Therese

Smarta tips! När det var dags för mig att sluta med napp så klippte mamma av den när jag låg och sov. När jag sedan hittade den så sa hon att den hade ruttnat. Minns att jag tyckte det var så äckligt så jag ville inte ha den mer.

2018-04-05 @ 12:06:44
URL: http://https://theresewiksten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: