Champagneprovning

I samarbete med Champagneprovning

 

 

Måndag morgon igen. Jag har alltid samma ångest på måndagarna även om det just nu är väldigt lugnt i livet på vardagarna. Längtar alltid till helgen för att kunna spendera tid ihop med familjen.
Fick upp ett minne på Facebook idag, om att jag och Therese varit vänner på Facebook i sex år. Den 27 april firar jag och hon sex år tillsammans, i sommar har vi vår sex-åriga förlovningsdag och även vår bröllopsdag, fyra år som gifta är värt att firas. 

Vi har varit ganska traditionella i vårt firande, det har varit bio eller något restaurangbesök. Denna gång vill jag ta med henne på champagne- eller vinprovning. Jag har alltid tyckt att vin varit gott, champagne har jag haft svårt för. Therese däremot har svårt med allting, om hon inte vet mer om det hon dricker eller äter. Det känns perfekt att ta med henne på detta, för att hon ska kunna få mer förståelse för vad det är och därför tycka om det.

 

Det mysigaste är att Champagneprovning.com anordnar privata engagemang. Förstå hur mysigt det hade varit att få vara på hemmaplan och ändå få smaka god Champagne och samtidigt få lära sig väldigt mycket mer om det?
Det anordnas även offentligt, vilket inte heller låter helt fel. Det känns som att vi inte skulle lyckas särskilt bra om vi hade haft det hemma, helt själva. Känner du att du vill testa på det hemma med din partner eller bästa vän? I såna fall finner du bra instruktioner på Champagneprovning.com du kan följa för att lyckas. Både jag och Therese är ganska lost när det kommer till enkla instruktioner så vi bokar nog tid på ett offentligt arrangemang istället.

 

 Inne hos Vinprovning.nu hittar du fyra enkla steg för att få ut så mycket som möjligt av en champagne- eller vinprovning.

 

SE – börja med att titta på vinet. Genom att studera det lägger du märke till saker som färg, nyans och huruvida vinet är filtrerad eller ofiltrerat.
LUKTA – därefter luktar du på vinet för att upptäcka dess aromer. Det kan till exempel vara att se om vinet är fruktigt, örtigt, jordigt eller om det har inslag av andra ätbara saker såsom choklad eller vanilj. Du kan också lägga märke till dess intensitet; hur starkt luktar det?
SMAKA – när du har gjort ovanstående steg kan du smaka på vinet. Du kan nu lägga märke till saker som smak och struktur. Är vinet surt, bittert eller sött? Är vinet torrt eller fuktigt? Vad smakar det?
UPPLEV – skriv ner dina vinupplevelser på en lapp för att komma ihåg vinprofilen. Det finns vinprovningsblanketter att ladda ner, vilket passar utmärkt i denna steg! Då fyller du i saker såsom vinsort, smak, färg, lukt, aromer, etc.

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

TACK! Perfekt tips!

2018-04-09 @ 10:40:16
Postat av: T

Champagne är så blää älskling, smakar avslagen öl. Men ja är villig att testa igen! 😍 Och självklar är allt detta värt att firas 😘🥂

2018-04-09 @ 10:45:51
Postat av: T

Champagne är så blää älskling, smakar avslagen öl. Men ja är villig att testa igen! 😍 Och självklar är allt detta värt att firas 😘🥂

2018-04-09 @ 10:50:02
Postat av: Anonym

Bra inlägg :) /nouw.com/zahraajami

2018-04-09 @ 11:21:40
Postat av: Anonym

Champagneprovning på hemmaplan är ju ett superbra koncept 🙌🏼/ nouw.com/melanc

2018-04-10 @ 07:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: