Jag har misslyckats

Hej på er! Hoppas ni har det bra trots lite kallare temperatur, jag njuter i varje fall av att kunna sova ordentligt om nätterna eftersom det är svalt och skönt i sovrummet nu - äntligen.
Är inte redo för hösten, inte alls, totalt oförberedd. Känns som sommaren varit alldeles för kort även om detta varit den längsta och varmaste sommaren jag någonsin upplevt. Aldrig är man väl nöjd...

Satt i bilen med min dotter på eftermiddagen medan T var iväg och handlade lite snabbt. Då säger Kaylie något i stil med att hon ska pyssla en pirat till hennes kusin när hon kommer till sin mormor. Åh, vad coolt utbrister jag entusiastiskt och hon svarar mig "men mamma, det kommer vara en tjejpirat så den kan inte vara cool".
Fortsätter konversationen med att svara henne att tjejer också kan vara coola, och går igenom hela mitt arkiv med normbrytande saker jag bara kan komma på. Och hon svarar mig ändå "men jag har hört att tjejer inte alls kan vara coola!"
Jag kunde inte låta bli att känna mig såååå misslyckad, hur har jag & Therese INTE kunnat nå fram? Eller är detta bara en fas alla barn går igenom för att sedan förstå att det visst går att vara cool fastän man är tjej?
Kändes hårt. Vi försöker verkligen. När vi leker tillsammans och jag får rollen som spindelmannen försöker jag alltid bryta ner den typiska superhjältenormen som finns. Vi pratar väldigt ofta(alla tillfällen vi ges) om att alla ser och är olika men att alla kan bli precis vad dem vill.

Ja, nog om det. Nu har min fina somnat gott i sängen efter en fartfylld dag där hon trots allt gjorde en cool pirat. "Wow den här är ju cool mamma" sa hon tillslut. Jag inväntar T som strax slutar jobbet. Nu längtar jag efter vår gemensamma semester, på söndag när hon slutar packar vi väskorna för att tidigt på måndag dra iväg. Ullared, Liseberg & bröllop väntas.

(null)

(null)

(null)Kommentarer
Postat av: Lisa – Mammatrams

Alltså, vad jag uppskattar att läsa om det här! Inte glad att du känner att ni misslyckats, eller att Kaylie fått för sig såna saker, men glad för att ingen väg är rak och ibland känns det som att den är det för "alla andra" och då är det skönt att läsa om andra som har det så som vi har det (ok, vi har pojkar, men det är himla mycket märkliga idéer som den äldsta kommer farande med och ibland stannar jag liksom upp och frågar mig själv var i hela helvete det gick snett, typ), på ett ungefär. Så tack!

Svar: Vad skönt att höra, att man inte är ensam 💛 förmodligen gör vi verkligen allt rätt även om det känns tufft stunder som dessa...
Denise Hinkelman

2018-08-14 @ 17:13:27
URL: http://www.mammatrams.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: