Baby Jogger City Mini GT - recension

Inlägget är i samarbete med Baby Jogger.
 
Vi har äntligen hittat en vagn som Kaylie får plats i. Vi testade över ett tiotal barnvagnar sist vi var i en barnvagnsbutik men ingen hade lika lång ryggdel som City Mini GT. Ett självklart val för vår familj, särskilt nu när det blir många långa promenader och en Polen-resa väntar i november.
 
Baby Jogger City Mini GT är en framåtvänd barnvagn, som passar för såväl city som terräng. Det är en uppgraderad modell av Baby Jogger City Mini. Denna har tre hjul, varav ett svängbart framhjul. Hjulen är punkteringsfria, storlek 8,5"-hjul. Den väger enbart 9,5 kilo vilket gör den enkel att ta med som handbagage när man reser. 
 

Sittdel

Baby Jogger City Mini GT har en framåtvänd sittdel med viloläge och fullt liggläge. När barnet sitter upp i vagnen är det fullt sittläge. Kaylie sitter superbra i den, rak i ryggen och bra med benen. Ligglängden på sittdelen är 104 centimeter vilket gör att vår 101 centimeters-tjej passar väldigt bra däri, med god plats med huvudet upp till sufletten. Bygeln ingår inte, det är ett barnvagnstillbehör som till alla Baby Jogger vagnar. Bygeln är justerbar och går att vinkla både upp och ner, med ett knapptryck kan man också ta bort den enkelt om barnet klättrar i och ur vagnen själv. Jag upplever inte bygeln som tight eller nära själva sittdelen, det fanns gott med utrymme och Kaylie kunde klättra både i och ur även när bygeln satt kvar.

 

Vi hämtade ut den påväg till mina föräldrar och eftersom den var så lätt att plocka upp testkörde vi lite direkt hemma hos dem. Som ni ser är det gott om mellanrum mellan Kaylie och bygeln, här är den uppfälld så högt upp det går. 
 
 
 
 
Suflett och sele
Baby Jogger City Mini GT har en justerbar fempunkssele med ställbara lägen, väldigt enkelt att knäppa loss och knäppa selen. Axelbanden är vadderade och knäppet i grenen är extravadderat så barnen inte får skav eller obehag med selen knäppt.

Sufletten går att ha i tre olika lägen. Som ni ser ovan på bilden, en halvt som halvt neddragen och en fullt neddragen. Det finns luftnät när man har fullt liggläge så det kommer in gott med luft och cirkulerar bra för barnet. Ett stort plus! Det finns två tittluckor i plast på sufletten. Sufletten är UV50+ vilket även det är ett extremt stort plus, speciellt dessa varma dagar!

 

 
 
 
Förvaringskorgen undertill tål upp till 4,5 kg - jag uppelver den som rymlig både i bredd, längd och höjd. 
 
 

Som helhet tycker jag den rullar smidigt, den är enkel att köra och det tar inte emot på något vis. Kaylie sitter ÄNTLIGEN bra i en vagn, vilket inte har hänt på de senaste två åren. Vi har tidigare åkt och pumpat däcken, även varit med om en del punkteringar vilket vi slipper nu med denna eftersom det är punkteringsfria hjul. Handtaget är justerbart, det finns handbroms och ventilation om Kaylie behöver vila.
Den är enkel att fälla ihop, Baby Jogger har sitt patenterade Quick fold technology vilket är att det bara är att dra i ett band som sitter i sätet så fälls vagnen ihop - den har även auto-lock så vagnen håller sig ihopfälld om man reser någonstans. 

 

 
 

City Baby Jogger finns som singelvagn och som dubbelvagn.
Otroligt smidig lättviktsvagn med terrängegenskaper. Den har en viktkapacitet på 35 kilo!

HÄR kan ni läsa mer, hitta återförsäljare och se mer om den.

 


Kommentarer
Postat av: Emma

Älskar vagnen:)

2018-07-18 @ 20:15:47
URL: http://nouw.com/jagochminahj%C3%A4rtan
Postat av: Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula

Så kul att du hittade en som du gillar :)

2018-07-18 @ 23:15:34
URL: http://www.saramadeleine.sese
Postat av: Thea Martinsson - 22 år och blivande manma

Den såg riktigt fin ut! ☺️

2018-07-19 @ 07:45:55
URL: http://theamartinsson.se
Postat av: sofia

Så snygg vagn! :)

2018-07-19 @ 08:05:28
URL: http://nouw.com/sofialissmyr
Postat av: Mirre

Ohh verkar toppen och tösen ser nöjd ut

2018-07-19 @ 11:07:18
URL: http://sweetwords.se
Postat av: Petek40balim@outlook.com

Det verkar super och lila flickan så nöjd ut 💖💖💖

2018-07-19 @ 11:29:47
URL: http://hamiyetsahin.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: