Jag matar min treåring framför tvn

Godkväll. Nattat lillan, sitter kvar bredvid henne i sängen och njuter av stillheten. Hon är en liten huligan, som en apa på speed somliga dagar - precis som det ska vara när det handlar om barn.

Ikväll gjorde jag exakt det som står som rubrik. Hon fick kvällsmaten framför tvn, av mig. Ikväll är en sån kväll då jag bara inte orkade tjata. Jag tycker om när barn upplever matglädje, när det inte behöver tjatas om mat, inte luras, inte hota, bara en uppskattad tid som ger mätta barn.
Jag visste att hon skulle protestera, jag visste även att hon ätit väldigt dåligt i många dagar som resultat efter den höga värme vi haft. Jag ville bara få i henne lite mat innan hon skulle somna. Hon åt upp allt, en överdrivet stor portion faktiskt - hade aldrig hänt vid matbordet - inte ikväll i alla fall.

Nu har Kaylies ena mormor kommit på besök, hon stannar i fem dagar. Kaylie är lycklig & sprallig. Tog lång tid innan hon kunde somna eftersom hennes mormor satt i vardagsrummet utanför. Tråkigt med avstånd på över 36 mil mellan hennes ena familj, de på Therese sida. Vi tar vara på och uppskattar stunderna vi får när vi eller dem hälsar på.

Iförrgår jobbade T till sent så jag och Kaylie tog ut madrassen i vardagsrummet. "Wow mamma, vilket äventyr" sa Kaylie när vi bäddade ner oss. Tänk att se hela världen ur en treårings ögon- uppskattning för det lilla.

(null)


Nu ska jag gå ut och ta en kopp kaffe. Äntligen har jag kaffesällskap! ✨


En nytvättad känsla och doft

I betalt samarbete med Livehome.se
 
Hej på er, i värmen. Jösses, vad vi har det varmt. Dumt att klaga, nu när värmen äntligen är tillbaka. Jag och Kaylie ska snart vinka av T som ska på jobb sen ska vi iväg och bada. Har städat hemma i denna värmen - inte att rekomendera. Tänk er att inte kunna öppna pga värmen, ha diskmaskin, tvättmaskin och torkskåp igång. Puh! Det bästa när man städar, oavsett hur varmt det än är det är ju att det luktar gott OM man använder sig av linnevatten från Washologi
 
 
 
När jag städar vill jag att det ska lukta gott men inte överdrivet, det ska inte lukta som man försöker dölja någonting. Med linnevatten tycker jag verkligen man lyckas otroligt bra. Just denna ni ser på bild heter LÄNGTAN och ger en känsla av nytvättat, med doft av bomullsblomma. Med den här kan man spraya på plagg mellan tvättillfällen eller på textilier hemma såsom filtar, kuddar och gardiner. Det jag älskar extra mycket med linnevattnet från Livehome.se är att det inte innehåller tillsatser av polycyklisk musk, i dessa finns enbart naturligt extrakt vilket är bra för miljön och gör att jag kan använda det med gott sambete.
Washologi har bland annat även tvålar och tvättmedel som även dem luktar otroligt gott.
 
Något annat ni borde gå in och kika på när ni ändå är där inne är ljuvligt sköljmedel från Maison Belle
 
 
 
Alla Maison Belle-produkter är miljövänliga och biologiskt nedbrytbara. En sån här flaska är sjukt koncentrerad vilket gör att den räcker till MINST 20 tvättar. Just doften av kanel & jasmin har jag doftat på och kläderna luktar så gott efteråt. Lukten håller även i sig länge! 
 
Ett tips för att få era kläder att lukta ännu godare av skölmedel är självklart att hänga ut kläderna direkt efter tvätt. Ett gammalt knep som får kläderna att lukta friskt, inte för starkt och sköljmedlet håller längre. 

Verklighetstrogna lekstugor

I betalt samarbete med Polhus.se
 
 
 
Hej på er! Hur mår ni? Efter våran ganska panikartade morgon(kan läsas om i tidigare inlägg) har vi nu landat i soffan, jag och Kaylie. Medan hon tittar på film hinner jag planera lite inför framtida husköp. Vi hjälper ju som sagt våra föräldrar just nu att måla om deras träpanel, något som inte ska finnas på vårt hus om jag får bestämma. Något som däremot ska finnas på vår tomt är en lekstuga till Kaylie och hennes förhoppningsvis framtida syskon. Polhus har just nu lekstugor med kampanjpris vilket gör det ganska enkelt att fastna där inne, drömma sig bort och planera. 
 
Bilden ni ser är en lekstuga med loft, som jag spanat in länge och mycket. Den heter Hedvig och är 3,6 kvm...
Tänk er själva - den här lekstugan, målad i vitt med ljusgrå detaljer, fina blommor och en inbjudande skylt. Kanske till och med en liten brevlåda för att göra det extra verklighetstroget för de små? Kaylie är inne i en sån period just nu där hon älskar att leka verklighetsbaserade lekar, hon vill gå med en bebis i barnvagn, laga mat och bäddar för sina gosedjur. Detta hade verkligen varit en perfekt plats för henne att få leva ut sin fantasi. Det är det jag älskar med Polhus lekstugor - dem är verklighetsbaserade och tillåter barnen att vara just barn. Det är ju så det ska vara när det kommer till produkter anpassade till barn - det ska bjuda in och man ska kunna blanda barnens fantasi ihop med verkligheten. 
 
En annan lekstuga jag spanat in är lekstugan Tom, på 3,8 kvm som ser ut som ett riktigt litet hus.
 
 
Även denna har ett loft med plats för en mysig madrass, gosiga filtar eller en avskild plats för barnet där barnet kan läsa böcker eller ta sig en tupplur. Deras planlösning och hur själva lekstugorna ser ut värmer mitt pedagogiska hjärta! Spana in deras sortiment, allt från attefallshus till lekstugor som just nu finns på kampanjpris hos Polhus!