Bra appar för redigering

9 kommentarer
Jag ställde en fråga på min instagram om ni även ville veta vilka appar jag använde mig av vid redigering. Ungefär 80% av de som svarade var sugna på att veta vilka appar jag använder när jag redigerar mina bilder. Tänkte gå igenom det, steg för steg.

(null)


Det är dessa 7 foto-appar jag har. Den ena lägger till text i bilderna, en annan samlar alla mina bilder i ett cloud, en av dem gör collage.
PS express och photoshop fix är de två jag använder för redigering. Jag betalar 129 kronor varje månad för en prenumeration som gör att jag kan använda dessa i telefon och på datorn- innehåller även ett annat program som heter lightroom. Det finns en gratisversion också men jag personligen tycker inte den är lika bra...

Såhär kan det se ut före och efter redigering-

(null)

Som ni ser är originalbilden väldigt ljus sen innan, det är för att jag letar efter rätt ljus när jag fotar. Oftast fotar jag på morgonen, aldrig i direkt solljus och aldrig heller där det bildas för mycket skugga. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg som ni kan läsa HÄR ändrar jag till högt ISO i min systemkamera. ISO är det som sköter hur ljust eller mörkt det ska vara i bilden, ändrar även så det blir en kall ton i bilden med hjälp av kameran. 

(null)

Såhär ser det ut i appen. Dessa verktyg använder jag mig främst av:
Exponering, kontrast, skuggor, skärpa & minska färgbrus. Ibland även högdagar om det är så att vissa detaljer försvinner i bilden pga ljuset.

Photoshop fix som jag skrev om högre upp gör det möjligt att ta bort små skavanker på bilden, eller större objekt. Man kan exempelvis ta bort en gatuskylt, en snorkråka, mat på kläder eller liknande. Den används sällan men jag ska visa en bild där jag använd mig av det! Kan ni se vad det är jag tagit bort?

(null)

(null)


Om ni vill ha fler eller liknande inlägg, eller om ni gillade det här inlägget så klicka på hjärtat här nedan! 
 
1 Harriet:

skriven

Men så roligt inlägg, håller faktiskt själv också med att göra ett inlägg om appar jag använder till sociala medier. Tack för super bra tips👍😊

2 Lisa (sjubarnsmamman):

skriven

Tack för tipset :-)

3 Michelle :

skriven

Bra tips👍🏻

4 Jennifer:

skriven

Oh tack för tipsen :D

5 Thea Martinsson - 22 år & blivande mamma:

skriven

Vilket bra tips! :)

6 Tack för tipsen💖:

skriven

Tack för tipsen💖

7 sandra:

skriven

bra tips, o jätte söt model :D

8 sandra:

skriven

bra tips, o jätte söt model :D

9 sofia:

skriven

Åh underbara tips, tack snälla att du delar med dig :)