Morgonguld

Godmorgon vänner!
Som småbarnsförälder har jag lärt mig att uppskatta det lilla livet ger, minst sagt. Lägga det där extra skrattet på minnet, njuta av en fin stund tillsammans med hela familjen och liknande ögonblick. Det har blivit lite skamfyllt när man lyfter egentiden på tal, folk drar åt sig öronen och ögonen lite extra när en berättar om hur skönt det var att ha lite egentid på kvällen när barnet somnat...
Jag måste få lyfta egentiden även om jag mer än gärna spenderar varje vaken minut med Kaylie- det går liksom inte att komma undan, det vill jag meeeeen det är ett visst lugn med att vara vaken helt ensam på morgonen. Jag är absolut ingen morgonmänniska egentligen, jag har alltid samma känsla när klockan ringer på morgonen och det är dags att gå upp. De senare åren har jag dock slutat snooza, tack och lov- vilken tråkig energi den tog från mig när jag väl insåg det.
Att vakna upp, sätta på kaffebryggaren och scrolla igenom allt det som hänt på diverse sociala medier är så himla avkopplande. Att sedan kunna göra sig i ordning utan att någon drar en i byxbenet är ju bara riktigt vardagslyx.

När jag hade semester hann jag reflektera över vad jag saknade mest från vardagen och det var just den stunden på morgonen och rutinerna. Jag är inte så värst bra på att ha semester har jag märkt. Blir lätt stressad och rastlös över att allt inte hinns med även om det på semestern verkligen hinns med.

Hyllar nog både egentid och vardag nu på morgonen...
Ska strax gå till jobbet, en kort dag idag då jag slutar strax efter lunch, har lyssnat på Håkans nya album hela morgonen i lurarna medan jag dansat runt här hemma på tårna för att inte väcka någon.
Efter jobbet ska jag iväg till ett nytt ställe, eller nytt är det inte då jag jobbat många pass där men som timvikarie. Från och med måndag och minst tre månader framöver har jag det på heltid- en lättnad för en timvikarie att ha något längre- att få fast som barnskötare nu för tiden är inte det lättaste och jag längtar till den dagen jag kommer in på högskolan och inte bara hamnar på reservplats 10, haha.

Nej men god morgon då, godingar!