Nyårslöften som du inte håller

Då var det sista dagen på detta år, vi klär upp oss, lagar en festlig måltid, låter barnen stanna uppe hur länge dom vill- "hela natten mamma/pappa" hör vi och ändå däckar barnen runt sju.


Det är dags för dessa årliga summeringarna av året som varit, om hur vi(de flesta av oss) har älskat året som varit men ändå ska göra det kommande året ännu bättre.

Vi slår klackarna i taket, skålar med fina vänner och familj, tittar på raketer, tröstar barn-och djur, har lite extra glittriga kläder, en glittrande ögonskugga eller en välstruken skjorta. Ja, ni vet ju hur det brukar vara och då kommer jag ganska snabbt in på dessa nyårslöften vi aldrig håller.

Tänk att vi varje år sätter upp löften som ska hållas och den första dåliga dagen på det nya året bryts det löftet, jag tänker främst nu på det vanligaste löftet hos oss alla- att sluta äta godis eller socker.

Åh, jag har mens, jag tar en chokladbit, det gör inget. Fan, hela denna dag är förstörd lika bra att jag äter upp hela chokladkakan och toppar med lite lösgodis också. Ajdå, nu är hela löftet förstört, jag testar på nytt år 2018.

Eller är det bara jag som år efter år försökt med detta och aldrig haft tillräckligt bra självdisciplin?
Samma som med att komma igång med träningen, ni vet- ordentligt. Jag menar verkligen ORDENTLIGT med stora bokstäver. Helst flera gånger i veckan, köpa gymkort och tröttna i februari och låta gymkortet med bindningstid på 24-månader ticka på...

Jag har ett gymkort som säkert tickat pengar i snart tre år. Jag har mina perioder och vet att jag aldrig ska lova mig själv att göra något mer eller försöka mer för det orsakar bara ångest när jag misslyckas. Ja, när jag misslyckas- för det gör jag, typ i februari. Det där med att hitta en fungerande balans i mitt liv är inte riktigt min grej.

Och till sist, löftet om att äta bättre.
Till den där pizzan beställs eller alkoholen råkar knacka på dörren och man känner "skitsamma, några dagar hit eller dit, eller varför inte en hel helg?"...

Detta år ska jag INTE ha några löften. Förutom tre stycken.
Jag ska inte äta godis.
Jag ska träna mer.
Jag ska äta bättre.

Gott nytt år!


Här är mitt 2016 i bilder 🙏🏻
Gillar du mitt inlägg? Glöm inte ett lämna en kommentar eller tryck på hjärtat här under! ♥️