Skräckhistoria

Har ni en fin kväll?

Idag har jag levt som om det var söndag. Tog ju ut semester idag som var planerad sen tidigare och för mig har det därför varit söndag hela dagen.

Det har varit en skräckupplevelse väldigt många dagar för oss, Kaylie har förändrats och varit annorlunda ett par veckor utan förklaring. Hon som alltid kunnat leka ensam i sitt rum vägrar gå in dit själv, hon har blivit mörkrädd och påpekat många gånger att hon är rädd i följt av ordet "mormor". Vi har inte alls förstått oss på vad hon menat men har tagit hennes rädsla på allvar.
Hon har pekat på olika ställen i rummet och sagt "monster, ta bort!" och krupit upp i våra famnar.

Satt inne i hennes rum tidigare idag och lekte med henne varpå jag frågar om vi ska leka lite med dockan Mimmi som hon fått låna hem av sin gammelmormor, en docka som min mamma lekte med när hon var liten.
Panik utbröt, hon skrek "stopp, ta bort mamma, jag är rädd" och DÅ slog det mig - det är dockan hon är rädd för!
Det hela har pågått enda sen vi lånade hem den dockan för ett par veckor sen.

Jag tog upp Mimmi och närmade mig henne försiktigt och när hon satte upp handen och skrek stopp backade jag undan och kastade in dockan i vår klädkammare. En stund efter stoppade vi ned henne i en påse och bestämde oss för att lämna tillbaka dockan. När Kaylie såg att hon låg under vagnen skakade hon i skräck och sa återigen ta bort Mimmi!

Vad ska man tänka!? Hur ska man reagera? Vi accepterar alla hennes känslor och är det något med den dockan som skrämmer henne tar vi det självklart på allvar, vi gömde dockan och gick till min mormor med den.
Kaylie blev helt som vanligt direkt och somnade gott i hennes rum - precis som det varit innan.

Vad var det med den där dockan egentligen!?

Nu hoppas vi det löser problemet och att hon blir den harmoniska tjej vi alltid haft som somnar gott i sin säng utan uppvak om nätterna med gråt och panik.
Önskar tidigare att jag och Therese förstått vad hon menat. Allt makes sense nu, förstår vad hon menat med mormor- det var ju gammelmormor hon menade.
Skrämmande oavsett. En liten skräckupplevelse! 😬