Ge upp pengarna för ditt barn!!

En lätt mening att säga, att barnens hälsa är viktigast. Det är den ju, såklart, men när det sätts i jämförelse med den där lönen i slutet av månaden vet jag inte hur många som faktiskt kan stå fast vid vad dom sa.


VAB.
Försäkringskassans pengar. Ett hån oavsett vad du tjänar.
Vem ska vara hemma? Vem av föräldrarna har det mest lönsamma arbetet och vilket jobb skadas mest av att du stannar hemma?

Vi har alltid varit hemma mycket med Kaylie eftersom hon har feber minst varannan vecka. Hon är under utredning och har gjort otaliga undersökningar med allt från röntgen till ultraljud. Många nätter har spenderats på barnakuten. Alldeles för många.

Både jag och Therese är väldigt måna om Kaylies hälsa men också om hennes kompisar på förskolan, och pedagogerna- för vem ska ta hand om barnen om dom blir sjuka?
Vi har Kaylie hellre hemma en dag för mycket. Jag ogillar att lämna henne på förskolan ifall hon snorar, hostar eller har haft en dålig natt för det går bara ut över henne och de andra på förskolan.

En feberfri dag hemma betyder inte alltid bara just EN feberfri dag hemma. Lätt hänt att barnet är hängig fler dagar än den där feberfria dagen. Ditt barn ska ju orka!
Att klättra, springa och busa hemma efter en tids sjukdom är inte densamma som en dag på förskolan med konstant lek, inte en enda lugn stund, aldrig någonstans att smita undan resterande 15 barn.

Denna månad fick jag löjligt lite i lön. Dels för att jag bara jobbar 70% men också för att jag VABat sjukt mycket. Menar verkligen sjukt mycket.
I slutet av månaden ser jag det där nya bordet till mina nagelgeler inhandlas. De där nya sommarkläderna. Den där efterlängtade trippen med familjen någonstans.
I slutet av månaden ser jag att allt det vi tänkt inte ens går att fundera på, just för den där löjliga lönen. Samtidigt ser jag mitt samvete. Ett gott samvete för att jag inte skickade iväg min dotter halvkass till förskolan.

Vi tjänar alla mest på att hålla kvar vid orden att barnens hälsa är viktigast. Kanske inte pengamässigt men nog fan tjänar vi på det om vi ser på hälsan.

Jag förstår att vissa helt enkelt inte KAN, finns många olika faktorer. Jag förstår, men försök. Ett sjukt barn ska aldrig till förskolan.

Tänker på alla familjer som har småsyskon, bebisar, som får det svårt av att sitt större syskon drar med sig det ena och det andra hem från förskolan.
RS-virus är en helt vanlig förkylning i första hand. Det finns barn som dör av det. Värt att tänka på när barnet som igår hade feber och fortfarande är hängig får gå till förskolan.
Här handlar det inte om att döma föräldrar eller klanka ner på något sätt, här handlar det om barnens hälsa.