Tim Bergling orkade inte mer

Godkväll. Det som cirkulerar nästan överallt är tragedin, att den 28 åriga Tim Bergling - Avicii - nu gått bort.

I hans dokumentär om hans liv är han tydlig, väldigt tydlig, om vad han tycker om att åka runt och turnera. Han tyckte om det från början, det var spännande och många vill ha mer, det är så människan fungerar. Människan har även en gräns på vad man orkar med, något som Tim tydligt berättade.
Vi fick följa med i pågående ångest, tankar om att han ville lägga ner, sjukdomar som aldrig gav med sig och en enorm stress. Inte ens de sista uppträdandena ville han göra. "Tänk på vad det kommer kosta dig, tänk på hur du framstår" - tänk på ditten och datten
Han signalerade tydligt att han inte orkade, varken psykiskt eller fysiskt. Och NU står många och är förvånade, chockade och förbryllade? Till och med de personer som pressade honom som mest beklagar och tycker detta är tragiskt. Men guess what - ni fick honom dit.

Psykisk ohälsa bör inte tystas ner. Det är 2018 och än idag tror väldigt många att de är tvingade att lida i tysthet, ensamma. Ensam är inte stark - tvärtom.
Be om hjälp, sätt stopp och var tydlig med vad du faktiskt orkar med. Och bara för att andra klarar av vissa saker betyder det inte att du gör det. Ramarna för vad man klarar av kan ingen annan än du bestämma över. Tillåt ingen pressa dig att göra något du egentligen inte orkar, kan eller vill.

Vila i frid, Tim.

(null)