Jag matar min treåring framför tvn

Godkväll. Nattat lillan, sitter kvar bredvid henne i sängen och njuter av stillheten. Hon är en liten huligan, som en apa på speed somliga dagar - precis som det ska vara när det handlar om barn.

Ikväll gjorde jag exakt det som står som rubrik. Hon fick kvällsmaten framför tvn, av mig. Ikväll är en sån kväll då jag bara inte orkade tjata. Jag tycker om när barn upplever matglädje, när det inte behöver tjatas om mat, inte luras, inte hota, bara en uppskattad tid som ger mätta barn.
Jag visste att hon skulle protestera, jag visste även att hon ätit väldigt dåligt i många dagar som resultat efter den höga värme vi haft. Jag ville bara få i henne lite mat innan hon skulle somna. Hon åt upp allt, en överdrivet stor portion faktiskt - hade aldrig hänt vid matbordet - inte ikväll i alla fall.

Nu har Kaylies ena mormor kommit på besök, hon stannar i fem dagar. Kaylie är lycklig & sprallig. Tog lång tid innan hon kunde somna eftersom hennes mormor satt i vardagsrummet utanför. Tråkigt med avstånd på över 36 mil mellan hennes ena familj, de på Therese sida. Vi tar vara på och uppskattar stunderna vi får när vi eller dem hälsar på.

Iförrgår jobbade T till sent så jag och Kaylie tog ut madrassen i vardagsrummet. "Wow mamma, vilket äventyr" sa Kaylie när vi bäddade ner oss. Tänk att se hela världen ur en treårings ögon- uppskattning för det lilla.

(null)


Nu ska jag gå ut och ta en kopp kaffe. Äntligen har jag kaffesällskap! ✨