Clicko - bokstäver

Hallå! Igår fick vi hem ett paket från Clicko  har ni hört talas om det tidigare? Clicko är kort och gott träpinnar med magneter i. Det låter kanske inte så mycket när man förklarar vad det är MEN wow vilken glädje det ger hos barnen när de ser att de enkelt kan bygga alla bokstäver i alfabetet med hjälp av dessa. Det är ett spel och en byggsats, gjort för att skapa intresse och skapandeglädje hos barn för bokstäver. 
Barnen kan själva bygga bokstäverna fysiskt, när de använder flera av sina sinnen ökar även förståelsen för bokstäverna. Eftersom de kan skapa bokstäverna långt innan de notoriskt kan hålla i en penna och skriva bokstäverna kan clicko tidigt ge en grund för hela alfabetet. 

På bild kommer ni se den stora byggsatsenen plansch och  ordlek med alfabetets alla bokstäver som även är ett spel.
Spelet går ut på att man i tur och ordning drar ett kort med en bokstav, vi tar hjälp av planschen för att se hur trädelarna ska byggas ihop och när bokstaven är byggd får man en stjärna. MEN akta er för monstren som gömmer sig på några av korten - de tar nämligen ett visst antal stjärnor av er. Det tog ungefär 35 minuter för mig och Kaylie att spela detta och glädjen var total när hon insåg att hon även kunde bygga alfabetets svåra bokstäver som G, S och Z. Bokstäver hon inte är bekant med sen tidigare upplevde hon som svåra men insåg snabbt att det gick ju super! 

Det här är bara ett av spelen man kan spela, man kan även använda ordleken för att dra en bokstav och försöka hitta så många ord man kan på den bokstaven exempelvis. Bara fantasin sätter gränser.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)