barnrumsinredning från jollyroom

Inlägget är i samarbete med Jollyroom.
 
 
Truuuuumvirvel! Jag vet att ni är många som väntat på det här - jag med. Jag trodde nog aldrig, om sanningen ska fram, att jag skulle bli klar när jag stod där och rev tapeter och insåg att det blev ett större jobb än jag tidigare trott. MEN det blev ju bra det här med, nu har lillebror sitt alldeles egna rum och den blivande tvåbarnsmamman har ro i själen.
 
Inlägget är som jag nämnt ett samarbete med Jollyroom, där produkterna kommer finnas länkade under varje bild - hittar du något du gillar är det bara att klicka dig in på länken så kommer du direkt till den angivna produkten. Bra va?
 
Min grundbas i rummet är grått, med inslag av vitt, svart och natur. Jag har valt att hålla barnrummet diskret än så länge då jag gärna sätter en personlighetsprägel på rummet när vi fått träffa lillebror. Det har varit en utmaning att göra rummet mysigt samtidigt som det är ganska diskret men jag tycker att jag lyckats väldigt bra!
Jag startade upp med att riva alla tapeter, tanken var inte det från början - tanken var att bara spackla över skarverna men tapeterna satt så dåligt så jag fick riva ner det första lagret med tapet. När jag väl börjat spackla insåg jag att det bubblade sig och att de andra lagren tapet som satt släppte från väggen. Det slutade med att jag var nere på betongen och jag förstod att jag var tvungen att bredspackla innan jag kunde måla med primer.
 
SÅHÄR såg bilden från mäklaren ut.
 
 
 
Jag kämpade på med min vecka 30-mage..
Valde en grå kalkfärg som inte var för mörk men som heller inte var för ljus. Jag valde även att enbart måla ett lager på alla väggar förutom en vägg - som jag målade två lager på just för att få en lite mer markant effekt. 
 
 
När detta var klart skar jag in en heltäckningsmatta som egentligen var en helt vanlig, väldigt stor viskosmatta! Effekten som en viskosmatta ger var ungefär densamma som väggen. Och nu var det dags för det roliga! Åh...kan knappt bärga mig nu att visa er hur det blivit! 
 
 
Jag valde en mörkgrå säng för att bryta av det ljusgråa i både vägg och matta.
 
 
Alice & Fox bokhylla cube - ett solklart val för att ge mer rymd i rummet - en lekfullhet.
Minitude, bokstavslampa K - personligt men ändå diskret. Lillebror kommer heta något som börjar på K, denna lampa var även den solklar.
 
 
JLY babygym - för att få in en känsla av natur valde jag ett träfärgat babygym.
JLY lekmatta med volang - en mjuk lekmatta för lillebror att vistas på under tiden han gymmar.
 
 
Jag målade in ett vanligt skåp från IKEA i samma nyans som väggen för att få ett enhetligt intryck. Även beslag på dörrarna för en exklusiv känsla! Dekorerat med mjuka textiler och mysiga lampor.
 
 
Alice & Fox, molnlampa - den här är verkligen så underbar. Jag ÄLSKAR den.
 
 
Hyllan ovanför denna byrå är även den från Alice & Fox, vägghylla
 
 
Sist men absolut inte minst (jäklar vad den rymmer mycket!!) är denna förvaringskorg från minitude
 
 
 
Jag hoppas verkligen ni gillar det lika mycket som jag gör! Om ni också gör det så tryck gärna på hjärtat här nedan, det skulle uppskattas så mycket.